Geschiedenis

Het Bloemencorso van Sint Jansklooster groeide in een paar decennia tijd uit van een dorpsfeest tot een landelijk bekende publiekstrekker. 

De oorsprong van het evenement voert terug tot de jaarlijkse viering van de verjaardag van koningin Wilhelmina. Tijdens het dorpsfeest van Sint Jansklooster trok daarbij een optocht door de straten. Vanaf 1968 gebruikten de bouwers bloemen, een voorbeeld dat is afgekeken van Lichtenvoorde. 

Heel Sint Jansklooster raakte fanatiek betrokken bij de bouw van de bloemenwagens. Zelfgekweekte dahlia's bleken snel niet meer voldoende, waardoor de bloemen zelfs geïmporteerd moesten worden. Dat was zoveel werk dat een speciale commissie in het leven werd geroepen binnen de organiserende Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster. Daaruit ontstond vervolgens in 1990 de Stichting Bloemencommissie Sint Jansklooster. Die staat los van de organisatie van het corso, al zijn er uiteraard nauwe banden mee.

Het Bloemencorso behoort ondertussen tot de drie grootste bloemencorso's van Nederland. Uniek aan het corso van Sint Jansklooster is het gebruik van theater. Rondom de versierde wagens worden complete toneelstukken opgevoerd. Dat geeft het Bloemencorso een unieke positie in corsoland. Nog steeds is het hele dorp bezig met het evenement. Tijdens de laatste avond voor het corso leggen meer dan duizend mensen de laatste hand aan de praalwagens.

Voor meer informatie over het corso zie www.corsoklooster.nlStichting Bloemencommissie Sint Jansklooster
p/a De Wieken 12
8326 DJ Sint Jansklooster

verkoop: 06 - 5067 2103 info@bloemensintjansklooster.nl