De Bloemencommissie

De Stichting Bloemencommissie verzorgt in- en verkoop van dahlia’s voor de corsogroepen van het Bloemencorso in Sint Jansklooster. Dat is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de grootste corso’s in Nederland. Tienduizenden mensen bezoeken jaarlijks dit evenement op de derde vrijdag in augustus.

Voor de corsowagens zijn miljoenen dahlia’s in alle kleuren nodig. Een groot deel daarvan is afkomstig van eigen velden van de groepen én van het centrale veld van de Stichting Bloemencommissie Sint Jansklooster. Daar komen jaarlijks drie miljoen dahlia’s vandaan.

Daarnaast komen bloemen van andere Belgische en Nederlandse corsoplaatsen naar Sint Jansklooster. Bijvoorbeeld omdat die een bepaalde kleur kunnen leveren of omdat de velden in ons eigen dorp niet voldoende dahlia’s opleveren. Uiteraard gaan er ook veel dahlia’s vanuit Sint Jansklooster richting de andere corso’s. Dit ingewikkelde logistieke proces neemt de Stichting Bloemencommissie Sint Jansklooster voor haar rekening.Stichting Bloemencommissie Sint Jansklooster
p/a De Wieken 12
8326 DJ Sint Jansklooster

verkoop: 06 - 5067 2103 info@bloemensintjansklooster.nl